Новамед изработва протези и протезни изделия за долен крайник по индивидуална мярка за хора с увреждания. Изискванията към една протеза са толкова различни, колкото e различeн начинa на ви живот. Онлайн потребителски и бързи кредити

Протезиране на долни крайници

  • Home Switcher Article 3
  • Home Switcher Article 1
  • Home Switcher Article 2
  • Home Switcher Article 3
  • Home Switcher Article 1
  • Home Switcher Article 2

Мобилността означава живот. Изискванията към една протеза са толкова различни, колкото e различeн начинa на ви живот. Ние от Новамед предлагаме различни решения, съобразени с индивидуалните нужди на всеки човек. Протезите на долен крайник ви помагат да вземате участие във всекидневните дейности, без ограничения. Най-подходящото решение за вас се определя в разговор с вашия доктор, ортопедичен техник или рехабилитационен екип.

Бедрена протеза

Подколянна протеза

Протези при дезартикулация на тазобедрената става

Често задавани въпроси

Ще проходя ли?

Ще проходя ли?

Това е най – често срещания въпрос след ампутация. При всеки пациент решението на проблема е индивидуално. Въпросът е комплексен и зависи от причините за ампутация, бързината на оздравяване, наличие на минали заболявания и ред други причини. Здрав човек с добро кръвообращение и без след - оперативни усложнения може да проходи по – бързо.
Имам усещане за липсващия ми крайник?

Имам усещане за липсващия ми крайник?

Да, нормално е и не трябва да Ви безспокои. Нарича се фантомно усещане и повече от ампутираните го получават. За да знаете повече за тъй – наречената фантомна болка спокойно може да се обърнете към към нас или още при самата ампутация към лекаря, който Ви е ампутирал за да може подробно да бъдете запознат с тази важна и необходима за Вас информация.
Има ли болка при ходене?

Има ли болка при ходене?

Не. Нашият протезист ще Ви предложи програма за ходене, която се редува с почивки, така, че да свикнете с Вашата гилза без да изпитвате дискомфорт. Ако Ви боли протезата, трябва да се свържете своевременно с нас, за да отстраним причината.
Височина на подметката

Височина на подметката

Протезата Ви е предназначена за носене с определена височина на обувката. Преминаването към обувки с по-нисък или по-висок ток може да предизвика редица проблеми – от неудобство до проблеми с безопасността, в зависимост от типа на протезата Ви. Говорете с протезиста си, преди да смените височината на обувките си.
Отоци и колебания в обема

Отоци и колебания в обема

Често размерът на чукана се променя, особено в началните фази. Ако размерът на чукана Ви се промени, обикновено се налага корекция на обема чрез добавяне или намаляване на броя на протезните чорапи. Ако не ползвате подобни чорапи, уговорете среща с Вашия протезист.
Протезни чорапи и чорапи с гел

Протезни чорапи и чорапи с гел

Вашият протезист може да препоръча да носите протезен чорап или специален чорап с гел. Протезните чорапи се различават по дебелината си, т.е. по броя слоеве.

Всички права запазени - Медико - техническа лаборатория Новамед ЕООД